Nagyon köszönjük, hogy a Piper 3D 3.7-et választotta.

 

Az alábbi útmutató segítségével segítünk régebbi Piper 3D programját felfrissíteni legújabb programunkra.

A 3.7-es verzió nem csak egy programfrissítés. A rengeteg újítás mellett, ami magában a programban történt, az adatbázist is alapjaiban változtattuk meg. Például ahhoz, hogy a fiókok kihúzása működjön az összes konyhabútorokba alapelem szinten bele kellett nyúlnunk. Így ahhoz, hogy az újítás minden új funkcióját használni tudja, egy új adatbázisra lesz szüksége.

I. A korábbi Piper 3D program törlése

Első dolga az lesz, hogy a régi programot eltávolítja a gépről. Ne izguljon az adatbázisát ez nem fogja módosítani, a régi munkái nem fognak elveszni! A III. telepítő pontban videóban mutatjuk meg, hogy hogyan tudja majd a régi munkáit az új adatbázisba átmenteni.

II. A Piper 3D 3.7 telepítése

Miután sikeresen eltávolított az előző verziót, kezdheti is az új program telepítését. Az alábbi videóban végigmegyünk a telepítés folyamatán, a gombra kattintva Ön is elindíthatja a telepítést.

III. A régi program adatainak Importálása

Mi lesz a régi munkáival? Természetesen az új verzióval régi tervei nem fognak elveszni, de át kell vinnie őket az új adatbázisba.

Az alábbi videóban megmutatjuk, hogyan hozhatja át munkáit a régi adatbázisból az újba.

IV. Régi adatbázis / Új adatbázis kezelése

Sokan kérdezték tőlünk, hogy tudnák-e használni régi adatbázisukat az új 3.7-es verzióval. Természetesen igen.

Emelett kiderült, hogy vannak olyan összetett egyedi adatbázisok is, tele egyedi alapelemekkel, méretrendszer elemekkel, kapcsolókkal, egyedi bútorokkal, kalkulációs táblázatokkal stb., amiknek az áthozása az új rendszerbe nehézségekbe ütközik. Egyszerűen az összetettségük miatt nem lehet mindent úgy megjeleníteni, ahogy a régi adatbázisban (például az egyedi méretrendszer elemek pozíciója a méretrendszerben összeütközhet az általunk berakott új méretrendszerekkel, ami gondot okozhat).

Erre is van megoldás. Saját régi adatbázisát egy az egyben beolvashatja az 3.7-es verzióba is, illetve akár több adatbázist is kezelhet egyszerre, így használva a régit és az újat felváltva.

A régi adatbázist használva a Piper 3.7 programbeli újításai ugyanúgy működni fognak, de azok, amikhez az adatbázisban kellett módosítanunk, mint például a fiókkihúzás nem használhatóak így. Lehet ebben az esetben érdemes a két adatbázist felváltva használni.