A pirossal bekarikázott ikonnal kerülünk a gyártás-előkészítő oldalról a beállítások oldalra.
 Ennek az oldalnak 3 nézete van. A harmadik az anyag összesítés beállításai.

A bal oldalon állíthatjuk be az anyagösszesítés táblázat címsorát és oszlopait, az elemlista oszlopokhoz hasonló módon.

  • Ha a frontok árai a mérettáblázatból kapcsoló be van kapcsolva, akkor a frontok árai a front adatbázis/méret táblázat oldalon beállítható táblázat alapján számolódnak. Ellenkező esetben a többi elemhez hasonlóan az anyagcsere alapján kapott alapanyag egységára az ár alapja.


A jobb oldalon az anyaglista csoportosításai állíthatók be.

Itt 3 kisebb lista látható.

  • Ezek közül a bal oldali a lista csoportok. Ezek manuálisan szerkeszthető elemeket tartalmaznak, tehát újak vehetők fel, törölhetők, mozgathatók, átnevezhetők a szokásos módon. Minden listacsoporthoz hozzárendelhető egy vagy több anyagcsoport.
  • Anyagcsoport alatt az alapanyagok oldalon meghatározott anyag csoportokat értjük. Ezek a jobb oldali listában vannak felsorolva. A lista alatt található nyíl ikonnal rendelhető hozzá a kiválasztott anyagcsoport a kiválasztott listacsoporthoz.
  • A középső listában találhatók a listacsoporthoz választott anyagcsoportok. Ezek a középső lista alatti ikonokkal szerkeszthetők.
  • Amelyik listacsoporthoz a részletezve kapcsoló be van kapcsolva, annak az elemei nem vonódnak össze, hanem az összesítésben is külön soronként szerepelnek. Összevonás esetén az anyagok a saját mértékegységük szerint lesznek listázva, viszont ha a részletezve kapcsolót alkalmazzuk, akkor darabáruként fognak megjelenni. Pl. a frontok esetében e kapcsolót alkalmazva olyan listát kapunk, ahol a frontok méret szerint vannak összeválogatva darabáruként, ellenkező esetben pedig m2-s anyagként jelennek meg a listában, egy tételként.

fogantyúk, folyóméteresek, munkalap kapcsolók hatására a lista végén a jelzett elemek is megjelennek, de csak abban az esetben, ha az összes bútor ki van jelölve. Az árak ezeknél a listaár rendszer szerint számolódnak. Az anyag-cserébe ezeket nem kell berakni.


Sémák

  • A felső ikonsoron található számozott ikonokkal lehet 10 séma közül választani.

Mentés

  • Mielőtt átlépnénk egy másik sémára, a mellettük található beállítások mentése  ikonnal kell a változtatásokat elmenteni.